Spiritüel meditasyon nedir?


Okumaya başlamadan önce mutlaka bu frekansı açıp ruhunuzu dinlendirmenizi öneririm. 

http://bc.vc/evYe3RK






 Spiritüel meditasyon, bireysel benlikten daha geniş ve daha derin bir varlıkla bilinçli farkındalığa varmaya dayalı bir uygulamadır. Manevi farkındalığı artırmaya yönelik pek çok meditasyon tekniği olsa da meditasyon, kendimize ve dünyaya bakış açımız konusunda bütünsel bir bakış açısı getirir. Spiritüel meditasyon uygulaması elde ettiğimiz faydaları etrafa yaymamızı sağlar. Farkındalığımız ve manevi yönümüz güçlendikçe başkalarına yarar sağlama arzusu ve kabiliyeti de artar.


Meditasyon aracılığıyla manevi farkındalığa yolculuk zaman alan ve meşakkatli bir aşamadır. Manevi gerçekleşmeyi başarabilmek için disiplin ve pratik gereklidir. Meşakkatli sürecin sonunda faydalar ancak elde edilebilir. Bilinçli farkındalığın artmasını sağlayan bu süreç çok özel ve kıymetlidir.


Spiritüel Meditasyon Nasıl Yapılır?


Spiritüel meditasyonda atılması gereken kind adım gerçek anlamda kendinizi tanımak olacaktır. Spiritüel meditasyon ile kendinizi tanımak ve kabul etmek bu değişim sürecinde kendinizle barışık olmak meditasyonun kind adımı olacaktır. Kendinize duyduğunuz şefkat başkalarına karşı daha merhametli olmanızı sağlayacaktır.


Rahat Bir Pozisyon Seçin


Spiritüel meditasyona başlamadan önce en kritik husus, rahat edebileceğiniz bir yer ve konum oluşturmaktadır. Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden mümkün olduğunca uzaklaşarak sakin ve huzurlu bir atmosferde meditasyon yapmaya başlayabilirsiniz. Spiritüel meditasyon sizi hızlı bir biçimde uyku moduna geçmenizi sağlayabilir. Bu nedenle meditasyon yapmak istediğiniz pozisyona karşı özenli olmanız gerekir.


Bunun için rahat bir pozisyon belirleyin. Ancak çok rahat ve kolay bir biçimde uyku moduna geçirecek bir pozisyon tercih etmeyin. Sırtınız düz olarak bir sandalyeye oturabilir ya da sırtınızı duvara yaslayabilirsiniz. Kendiniz için rahat bir pozisyon seçtikten sonra gözlerinizi hafif bir biçimde kapatın.


Gevşeyin ve Kendinizi Akışa Bırakın


Spiritüel meditasyonda ikinci aşamada kendinizi gevşetin. Her şeyin doğal ve organik bir biçimde seyretmesine olanak tanıyın. Meditasyon sürecinin kendi başına gerçekleşmesine olanak tanıyan pasif bir seyirci olarak sürece dahil olun. Sürecin doğal seyrinde ilerlemesine izin verin.


Düşüncelerinizi Kabullenin


Zihin sürekli olarak akışta ve kendini yenileyen bir yapıdadır. Gün içerisinde pek çok düşünce zihnimizde belirir. Zihnimiz uyanık olduğu sürece pek çok yeni düşünce kendine yer bulur. Zihnimize yeni düşüncelerin gelmesi meditasyon esnasında mümkündür. Meditasyon yaparken zihninize gelen düşünceler için kendinizi suçlamayın ve düşüncelerin sizi kontrol etmesine izin vermeyin.


Size Iyi Gelen Bir Konuya Odaklanın


Düşüncelerinizin sakin ve huzurlu atmosferi bozmasına izin vermeden kendinizi iyi hissettiğiniz bir isteğinizi aklınızdan geçirin. Bir cümle veya kelime olabilir. Sizi mutlu eden konu seyahat, doğa veya başka bir şey olabilir.


Doğal ve Yavaş Nefes Alışverişi ile Odaklanın


Vücudunuzu gevşek ve rahat tutmaya devam edin. Bu süreçte doğal ve yavaş nefes alıp verebilirsiniz. Bu arada düşünceler meditasyon sırasında aklınıza gelebilir. Düşüncelerin aklınızı kontrol etmesine izin vermeden odaklandığınız konuyu düşünün. Her nefes alışverişinizde bu konuya odaklanın.


Yorumlar